Typiske fejl ved amning

Det kan være rigtig svært at amme. Det er noget af det mest naturlige i verden, men derfor kan det alligevel være utroligt svært. Det fører tit til frustrationer og skuffelser hos de nybagte mødre. Det sker måske ofte, fordi man regner med, at det kommer til at glide let. Og når man så oplever de helt normale vanskeligheder i starten af forløbet, bliver man frustreret og giver det ikke den tid og tålmodighed, som det faktisk kræver, på trods af at det er så naturligt. Det kan derfor være en rigtig god idé at sætte sig godt ind i emnet, inden man føder, så man er forberedt og kan tage amningen så gnidningsfrit som muligt.

Det er en typisk fejl at tro, at barnet absolut skal amme hver tredje-fjerde time. Et spædbarn skal gerne spise 6-8 gange i døgnet, men det er meget almindeligt, at det for eksempel ikke er så hyppigt om natten, og at der derfor kan være forskel på, hvor meget barnet spiser på forskellige tidspunkter af døgnet.
Mange tror også, at de skal lægge barnet til brystet lige efter fødslen. Mange vil formentlig blot hjælpe sit barn og vejlede det. Men det bedste, man kan gøre, er faktisk at ligge barnet på maven lige efter fødslen og lade det finde vej selv.
Man kan ligeledes tro, at mbreastfeeding at nightan hurtigst muligt skal have fravænnet sit barn at amme om natten, og at det skal lære at sove en hel nat igennem. Men amning om natten er utrolig vigtig i de første 6 måneder for både barnet og for morens mælkeproduktion.
Der vil altid være mælk nok i brystet. Det er fejlagtigt at tro, at man kan tømme brystet. Så længe barnet dier, vil morens krop blive ved med at producere mælk. Man kan derved ikke løbe tør for mælk
og af den grund stoppe amningen før tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *