At amme er noget af det mest naturlige, en kvinde kan gøre. Når en kvinde er gravid, giver hun mad til barnet i 9 måneder, og det fortsætter sådan set efter fødslen. Der er en helt særlig relation mellem mor og barn. Morens mælk vil altid være sammensat efter barnets behov. Det er derfor helt klart den bedste næring, barnet kan få. Når moren ammer, nedsættes risikoen for mange sygdomme hos både barnet og moren selv.
Men det at amme kan nu være et meget omdiskuteret emne alligevel. Nogle kvinder vælger slet ikke at amme sit barn. De giver modermælkserstatning og/eller grød. Og så er der mange kvinder, som ammer sit barn, men som stopper med amningen alt for tidligt i forhold til, hvad der anbefales. Det kan også være ganske svært at amme, og det er noget, som man lige skal lære, når man har født.
På denne side kan du læse forskellige artikler omkring amning. Du kan læse om, hvilke fordele der er ved amning, men også om hvornår amning kan fravælges, og hvad man så har af muligheder i stedet. Der vil også være gode råd at finde om amning og om, hvordan man bedst muligt kan forberede sig på at amme, når man skal have et barn. Der vil være en del tekst, som handler om, at danske kvinder ammer for lidt, og om hvordan denne udvikling kan ændres.
Desuden har der været mange diskussion om, hvorvidt det er okay at amme i offentligheden. Det er også værd at nævne, når man taler om amning.