Når amning fravælges

Det er meget sundt at amme. Det gælder både for barn og mor. Der er rigtig mange sundhedsmæssige fordele ved at amme. Det er naturligt at amme, så det er det mest oplagte valg. Det er helt klart det mest fordelagtige valg at amme sit barn. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man ammer. De anbefaler ikke blot, at man ammer, men de anbefaler ligefrem, at man udelukkende ammer sit barn i de første 6 måneder, og at man delvist ammer i de næste 6 måneder. Man skal altså amme i et helt år, hvis man vil følge disse sundhedsfremmende anbefalinger.
Men der kan naturligvis også være situationer, hvor man foretrækker ikke at amme. Man skal dog huske at overveje det nøje, før man beslutter sig for at droppe amningen. Man skal have prøvet det for alvor og kun lade være, hvis det virkelig er det bedste for barn og mor.
Det kan være, at man simpelthen ikke kan få det til at lykkes. Nogen gange oplever man, at barnet ikke tager i mod brystet. Og man kan også
opleve, at det ikke er rart for moderen. Det er helt normalt at have vanskeligheder i begyndelsen, og at det gør ondt i begyndelsen, men det går oftest over. Men hvis det ikke gør det, kan man droppe amningen og gå over til alternative metoder.

breast pumpHvis man vælger ikke at amme sin baby, har man flere muligheder. Man kan bruge en brystpumpe til at pumpe mælk for derefter at give sit barn mælken i en sutteflaske. Og så kan man også købe modermælkserstatning. Det er klart at foretrække at benytte en brystpumpe. Det er først og fremmest den billigste løsning. Men barnet har desuden bedst af at få sin moders mælk, som altid er sammensat efter barnets behov og derfor klart er den bedste ernæring for et spædbarn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *