Mange har problemer i begyndelsen

Mange opfatter amning for at være noget helt naturligt. Man tænker ikke så meget over, at der kan være vanskeligheder ved det. Det er jo noget, som barnet har brug for, og det ser så nemt og naturligt ud, når kvinder ammer. Men selvom det er helt naturligt at amme, kan der godt være nogle vanskeligheder i begyndelsen for mange mødre. Ofte skyldes det, at kvinderne ikke har nok viden om, hvordan man ammer. De har en masse viden om, at det er sundt at amme, men de ved simpelthen ikke, hvordan det gøres. Det er måske heller ikke den slags info, man opsøger mest, fordi man ikke har tænkt over problemet, før man står i det.

Det kommer bag på mange nybagte mødre, at der er en smerte forbundet med at amme. Det er der i hvert fald i begyndelsen. Det kan føles lidt ømt i brystvorterne i begyndelsen.
Derudover skal man være indstillet på, at amningen er noget, som skal læres og indøves. Mange kvinder lærer det i løbet af den tid, de amlearn breastfeedingmer. Halvdelen af alle kvinder oplever at have problemer undervejs i ammeforløbet. Man skal derfor ikke fortvivle, hvis det er noget, man prøver. Hvis man vil komme det lidt i forkøbet, kan det være en god idé at have en god viden omkring emnet. Så det kan man bruge noget af sin graviditetstid på at opsøge. En god ammeteknik er desuden også vigtig, for at det kommer til at lykkes. Samtidig er det vigtigt, at man ikke giver op, hvis man støder ind i lidt problemer. Hvis man har tiltro til, at amningen kommer til at fungere, er der også større chance for, at det vil ske. Og man skal ikke fortvivle ved lidt vanskeligheder i begyndelsen. Det er meget almindeligt, og hvis man fortsætter, skal det nok lykkedes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *