Initiativer for at fremme amning

Mange kvinder ammer ikke i de mængder, de skal. Nogen ammer slet ikke, mens andre ammer i for kort tid. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at moren ammer i det første år af sit barns levetid. Det første halve år skal barnet udelukkende leve af morens brystmælk. Og i det næste halve år skal barnet delvist have sin føde fra amning. Men resultaterne i en undersøgelse fra 2012 viser, at kun 17 procent af børnene bliver ammet fuldt ud, indtil de er seks måneder gamle. Den samme undersøgelse viser, at 30 procent af børn kun bliver am
met i to uger efter fødslen. Dette tal er meget højere end tidligere resultater.

Derfor er der god grund til at gøre noget for at få kvinder til at amme og amme mere. Det er nemlig kun godt at amme. Der er faktisk ikke nogen dårlige ting vedbreastfeed det. Det er helt klart den bedste næring, barnet kan få. Det giver moren og barnet en ganske særlig relation, og det fremmer sundheden hos både barnet men også hos moren.
I den forbindelse er det vigtigt, at sundhedsplejersker og jordmødre gør noget mere. Der skal gøres noget mere for at informere kvinderne. De skal informeres omkring vigtigheden af at amme og alle de fordele, som der er ved det. Men det er ligeså vigtigt, at de får en viden om, hvordan man ammer. For det er faktisk ikke nemt, og mange giver måske op, fordi det ikke lykkes, eller fordi det gør ondt. Så kvinderne skal vide, hvordan man gør, og de skal kunne forberede sig inden fødslen. Derudover er det vigtigt, at mødrene bliver støttet og motiveret, efter de har født. Det kræver tålmodighed og tid at få amningen til at lykkes. Så når mødrene bliver frustreret over manglende succes med amningen, kan det måske være vejen frem, at de bliver rådgivet i netop dette stadie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *