Fordele ved amning

Der er rigtig mange fordele ved at amme. Det er helt klart at foretrække amning, når man har fået et barn. Der findes naturligvis alternativer, og der kan da være omstændigheder, hvor det er mere fordelagtigt ikke at amme. Men man bør overveje det nøje, før man sætter sig for ikke at amme. Det vil helt klart være det bedste, hvis man kan amme sit barn, og hvis man kan få det til at fungere. Derfor er det også ærgerligt, at mange kvinder vælger ikke at amme. Og af dem, som ammer deres baby, er det mange, som ikke ammer længe nok. Sundhedsstyrelsen anbefaler nemlig, at man ammer sit barn i helt op til et år, og det er der mange, som ikke gør.

Fordelene ved amning er mange. Moderens mælk er altid tilpasset, hvad barnet har behov for. Det er derfor den helt optimale næring fThe benefits of breastfeedingor et spædbarn. Derudover nedsætter amning risikoen for flere infektionssygdomme hos barnet, især diarré, mellemørebetændelse og luftvejsinfektioner. Der er noget, som tyder på, at amning er godt for barnets udvikling samt at det nedsætter risikoen for den såkaldte vuggedød. Man formoder ligeledes, at amning forebygger flere kroniske sygdomme, som kan vise sig senere i livet, som for eksempel allergi, fedme, insulinkrævende sukkersyge og forhøjet blodtryk.
Det er ikke kun barnets helbred, som har godt af amningen. Det har moderens også. Hos moderen kan amning forebygge brystkræft, type 2 diabetes og æggestokkræft. Derudover giver det naturligvis en vigtig og god relation mellem mor og barn. Det er vigtigt med hud til hud kontakt mellem barnet og moderen, så derfor kan man ligeså godt udnytte amning til dette formål.

Det er da også værd at tage med, at det er meget økonomisk at amme. Hvis du følger anbefalingerne, skal du ikke købe mad til dit barn i det første halve år og kun delvist i det efterfølgende halve år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *