Amning i offentligheden

Amning kan være og er også et meget omdiskuteret emne. Folks holdninger til amning kan være meget forskellige. Det omhandler både ens egen amning, men i sandhed også andres. Man kan være uenig om, hvorvidt man i det hele taget bør amme. Det er naturligvis det mest naturlige, men på den anden side er der så mange andre naturlige ting, som ikke benytter os af længere. Det er klart det sundeste for både barn og mor, at der bliver ammet, men derfor kan der godt være andre faktorer, som gør, at man ikke synes, at man bør amme. Det kan være ubehageligt for moren, og i nogen situationer er andre alternativer måske bare nemmere.

Derudover kan det også diskuteres rigtig meget, om det skal være tilladt
og om det er okay at amme i offentligheden. Det er i Danmark blevet drøftet rigtig meget i gennem tiden. På et tidspunkt var der meget tale om, at der var restauranter og caféer, hvor det sibreastfeeding at publicmpelthen var forbudt at amme. Som et modstykke til det blev der lavet deciderede ammecaféer.
Man kan sige, at det er provokerende for andre mennesker i offentligheden, hvis en kvinde sidder og ammer. Hun sidder med blottet bryst, og det kan virke stødende for nogen personer. På den anden side er amning noget af det mest naturlige og rene i denne verden. Og man kan ikke lave om på, at barnet skal have noget at spise, og at det er klart bedst for barnet at få sin moders mælk. Og bare fordi man har fået et barn, behøver man vel ikke at sidde derhjemme hele tiden, bare fordi man ikke må amme i offentligheden. Der kan man så igen sige modsat, at moderen vel kan undgå at gå på restauranter, caféer og så videre i det år, hvor det anbefales, at man ammer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *